"Mi-e foarte greu sa inteleg furia din jurul acestei legi. Totul pleaca de la dezinformare", a declarat Traian Basescu.  "SMURD-ul n-a fost creat de un om. Statul roman a facut eforturi uriase pentru dotarea SMURD-ului si a ambulantei. N-a venit niciun personaj din tara asta cu bani in buzunar".

"N-am auzit punandu-se problema ca banii trebuie sa ii ia cel care ajunge primul la cel aflat in dificultate"

"Dezbaterea, daca vrem sa fie serioasa, trebuie scoasa din zona persoanelor si dusa la fondul ei. Iar fondul dezbaterii este transformarea spitalelor in societati comerciale".

In peste o jumatate de ora de discurs, presedintele nu a mentionat nici macar o data numele fostului subsecretar de stat Raed Arafat, cel mai vehement contestatar al proiectului noii legi a sanatatii. De fapt, miercuri premierul Boc a semnat demisia depusa marti de medic si l-a numit in locul sau pe doctorul Andrei Georgescu, pana acum coordonator al Urgentelor de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

''Doctorul Arafat s-a pripit si trebuie atras si adus pentru a explica impreuna cu domnia sa faptul ca SMURD-ul ramane fanionul medicinei de urgenta romanesti, SMURD pe care doctorul Arafat l-a infiintat. Eu consider ca va fi o colaborare buna, mai ales ca ne stim de 20 de ani'', a spus Andrei Georgescu, subsecretar de stat M.S.

Schimbarile din minister sunt conduse indeaproape de premierul Boc. La sediul Guvernului, inainte de investitura lui Andrei Georgescu, a fost convocat si noul consilier pe domeniul urgentelor Tudor Ciuhodaru. Ministrul Ladislau Ritli nu a fost invitat. In schimb, a fost prezent Vasile Cepoi, seful Directiei de Sanatate Publica, apropiat al consilierului onorific pentru urgente. Doctorul Cepoi este avut in vedere spre a-l inlocui, in zilele care urmeaza, pe unul dintre cei doi secretari de stat. Este vorba, se pare, despre profesorul Adrian Streinu Cercel.