„Pariurile pe meciurile de fotbal raman in continuare preferatele publicului roman, dar din ce in ce mai mult interesul pariorilor se orienteaza si catre alte evenimente sportive si chiar extrasportive”, a afirmat directorul general al Stanleybet, Liviu Popovici.

Criza economica si-a facut simtita prezenta din plin in prima parte a lui 2009, ceea ce s-a tradus imediat in scaderea sumelor pariate de jucatori.

„In primele sase luni ale anului trecut, situatia companiilor de pariuri a fost foarte dificila, peste tot in lume, atat din cauza crizei economice, dar mai ales ca urmare a marginilor extrem de scazute inregistrate. In aceasta perioada au fost mai multe saptamani in care casele de pariuri au trebuit sa onoreze castiguri ce au depasit incasarile. Ulterior, lucrurile au inceput sa redreseze, astfel ca perioada cea mai grea a fost depasita”, a mai afirmat Liviu Popovici.

Potrivit companiei, anul acesta ar putea consemna o imbunatatire a pietei pariurilor.

„Planurile noastre depind covarsitor de asigurarea stabilitatii fiscale si legislative in domeniu. Este foarte cunoscut faptul ca in acest moment una din problemele stringente ale autoritatilor este gradul foarte scazut de colectare a taxelor si impozitelor. In conditiile in care, conform legislatiei specifice, pentru a beneficia de licenta de organizare a activitatii de pariuri, companiile trebuie sa nu inregistreze intarzieri in plata taxelor, consideram ca statul trebuie sa depuna eforturi in sensul securizarii surselor sigure de venituri catre bugetul de stat consolidat’’, a afirmat directorul general al filialei din Romania

Reprezentanta din Romania Stanleybet face parte din grupul britanic Stanleybet International si este liderul pietei locale a pariurilor. Compania activează atat pe segmentul pariurilor sportive, cat si nonsportive si are o nationala de peste 240 de agenţii deschise in 60 de orase.