Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) declanseaza greva de avertisment, maine, intre orele 8.30 si 10.30, urmand ca din 12 februarie sa declanseze greva de generala pe termen nelimitat. Potrivit presedintelui FNSA, Romel Neagu, maine vor fi in greva salariatii din Primaria Capitalei si din Primaria sectorului 3, cei de la directiile de taxe si impozite din sectoarele 1, 2, 3 si 4, cei de la evidenta populatiei din sectorul 3 si politia comunitara din sectorul 4.

Intre aceleasi ore nu vor lucra nici salariatii primariilor din Cluj, Timisoara, Brasov, Baia Mare, Iasi si alte orase mari. Potrivit lui Neagu, la actiunea de maine vor participa aproximativ 50.000 de functionari publici din peste 200 de primarii si consilii judetene.

Principala nemultumire a functionarilor din administratia publica locala este legata de intentia Guvernului de a disponibiliza aproximativ 17.000 de salariati. Ei sunt nemultumiti, totodata, si de modalitatea de calcul a salariilor in sistemul public si de eliminarea unor sporuri, ceea ce duce diminuarea veniturilor lunare.