Agentia guvernamentala franceza Certa, care se ocupa cu  supraveghere a amenintarilor cibernetice, a avertizat impotriva folosirii tuturor versiunilor Internet Explorer.

In replica, oficialii Microsoft au declarat ca programul de navigare online Internet Explorer este "cel mai sigur de pe piata". "Riscul este minim", a explicat seful diviziei de securitate a grupului american, Cliff Evans.

Pentru ca un utilizator de Internet sa fie afectat trebuie sa foloseasca Internet Explorer 6 si sa viziteze un site compromis, a completat reprezentantul companiei in cauza. In astfel de cazuri, computerul poate fi infectat cu un virus troian, care ar permite unui hacker sa preia controlul.

Biroul Federal de Securitate a Informatiei din Germania a avertizat recent utilizatorii de internet sa evite sa foloseasca programul de navigare online Internet Explorer al Microsoft, dupa ce grupul american a admis ca vulnerabilitati ale browserului au fost speculate in atacuri recente, cu originea in China, asupra Google.