Surse din Politie, citate de Mediafax, au declarat ca Dan Radu Rusanu, trimis in judecata pentru fapte de coruptie, a iesit luni, in jurul orei 15.00, din arestul Politiei Capitalei, unde era incarcerat din 4 martie.

Alaturi de Rusanu, au fost pusi in libertate omul de afaceri Ilie Carabulea si Marian Marzac, pentru care s-a decis, de asemenea, inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Acestia au iesit, tot luni dupa-amiaza, din Penitenciarul Rahova.

DNA a confirmat ca instanta a dispus arestul la domiciliu in cazul celor trei.

In 16 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca este legala si temeinica masurii arestarii preventive a lui Rusanu, Carabulea si Mirzac. Instanta le-a respins ca nefondate cererile de inlocuire a arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Decizia a fost contestata la Inalta Curte de Castie si Justitie, care a le-a admis solicitarea de inlocuire a masurii arestarii preventive. Decizia instantei supreme este definitiva, Rusanu, Carabulea si Marzac fiind lasati sa plece, luni, din arestul Politiei Capitalei si, respectiv din Penitenciarul Rahova, unde erau incarcerati.

In dosarul "Carpatica", procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 24 aprilie, in stare de arest, pe fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea si pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF.

Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL si SC Transcar SRL, societati prin intermediul carora detinea si controla in mod indirect societatea de asigurari Carpatica Asig SA, a fost trimis in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (doua infractiuni), dare de mita (doua infractiuni), folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata (trei acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals, potrivit DNA.

Marian Marzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, la data faptelor membru neexecutiv in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, a fost deferit justitiei pentru constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita (doua infractiuni), trafic de influenta (doua infractiuni), permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata (trei acte materiale), abuz in serviciu contra intereselor publice contra intereselor publice, care a avut ca urmare obtinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice, care a avut ca urmare obtinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit.

Dan Radu Rusanu, la data faptelor presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), va fi judecat, in acelasi dosar, pentru constituirea unui grup infractional organizat, influentarea declaratiilor (11 infractiuni), aflate in concurs real, favorizarea faptuitorului, in forma continuata (39 acte materiale), folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.