"Probabil va fi nevoie de o noua lege. Roundtable sustine acest lucru. Sustinem o reforma comprehensibila a imigratiei. Purtam aceasta dezbatere de multi ani. Stim ca Senatul a inclus Romania pe lista tarilor ce nu au nevoie de vize, iar asta ar facilita calatoriile din si inspre Romania. Ar fi un lucru foarte bun. N-ar trebui sa constituie obiectul unui schimb", a declarat John Engler.

Fostul guvernator: "M-a frapat numarul mare de romani talentati care au plecat in alte tari"

Presedintele BRT a declarat ca a ramas surprins ca multi dintre romani din IT pleaca din tara. "Stiam ca romanii au o prezenta puternica in aria serviciilor globale IT. Multi ingineri romani, foarte talentati, programeaza si fac design de software. Oracle sau HP au fost atrase sa vina aici si sa deschida filiale mari. Ce m-a frapat este numarul de romani talentati care au plecat in alte tari, in care oportunitatile erau mai mari", a aratat reprezentantul firmelor americane.

Business Roundtable (BRT) este o asociatie a executivilor celor mai importante companii americane, intre care Motorola, IBM, ExxonMobil si Chevron, cu venituri anuale de 7,4 trilioane de dolari si peste 16 milioane de angajati. Peste 30 dintre companiile membre ale BRT au o prezenta semnificativa in Romania.

John Engler, fost senator si fost guvernator al statului Michigan, a fost invitatul editiei de duminica a emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV si de Voyo.ro, si care este moderata de Cristian Leonte si ii are ca invitati permanenti pe jurnalistii Claudiu Pandaru (directorul editorial Mediafax Group) si Cristian Hostiuc (director editorial "Ziarul Financiar").