La numai trei zile de la castigarea Ursului de Argint, filmul a fost vandut in 15 tari. Pelicula va avea premiera oficiala in Romania pe 25 martie si va fi difuzat in cinematografe din 26 martie, a anuntat echipa care a realizat lungmetrajul, intr-o conferinta de presa.

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" a fost realizat cu ajutorul unor detinuti de la Penitenciarele de Minori din Craiova si din Tichilesti. Acolo, Florin Serban a organizat mai multe ateliere de improvizatie si a ajuns sa-i distribuie pe 14 dintre tineri in film.

Filmarile au avut loc in livada SC Gradina Ursului SRL, din comuna Topalu. 30 de localnici au fost angajati pentru figuratie, iar prestatia lor le-a adus 40 de lei pe zi, dupa cum spunea primarul localitatii.

Prezent pe scena pentru a-si primi premiul, regizorul Florin Serban a multumit echipei filmului, o parte din aceasta fiind prezenta in sala: este vorba despre actorii Ada Condeescu si George Pistereanu, alaturi de producatorii Catalin si Daniel Mitulescu, informeaza Mediafax.

Premiul "Alfred Bauer" este oferit in memoria fondatorului Berlinalei pentru un film care deschide noi perspective in arta cinematografica.

Alaturi de Florin Serban, pe scena au urcat pentru a ridica Jury Grand Prix - Silver Bear (Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint) actorii Ada Condeescu si George Pistereanu. Premiul le-a fost inmnat de actrita Renee Zellweger.

"Ii multumesc lui Florin pentru acest premiu. El a vazut acel ceva in mine cand altii n-au vazut", a spus pe scena Ada Condeescu. George Pistereanu a multumit colegilor de platou si actorilor neprofesionisti din penitenciar, care au jucat in film.

Proiectul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a mai primit doua premii la Festivalul International de Film de la Sarajevo: anul trecut a primit servicii de postproductie in valoare de 80.000 de euro, iar in 2008 a primit premiul The Magic Box Service la CineLink.