Purtatorul de cuvant al USL Cluj, Ana Danciu, a declarat, in aceasta seara, ca reprezentantii USL reclama "fraudarea masiva" a alegerilor pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca si sustin ca vor prezenta si probele aferente.

"USL a contestat la BEM Cluj-Napoca rezultatele finale ale alegerilor pentru Primarie care il dau ca si castigator pe Emil Boc. Am cerut renumararea voturilor din toate cele 159 de sectii de votare din municipiu pentru ca la alegerile locale a avut loc o frauda masiva din partea PDL. Au fost presiuni, procese-verbale modificate, amenintari din partea unor lideri ai PDL asupra unor membri ai sectiilor de votare. Am prezentat si probe in sustinerea contestatiei noastre", a spus Danciu.

Presedintele Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca, judecatorul Petru Urs, a declarat pentru Mediafax ca Emil Boc a obtinut 53.674 de voturi (40,03 %) pentru functia de primar, in timp ce Marius Nicoara a obtinut 52.251 (38,97%). Urs a precizat ca este vorba despre rezultate finale.

Diferenta dintre cei doi este de 1.423 de voturi. Numarul voturilor valabil exprimate a fost de 134.058.

Reprezentantii Biroului Electoral Judetean (BEJ) Cluj vor prezenta la ora 19.00 alte rezultate finale ale alegerilor din judet.
Candidatul PDL Cluj la Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc, redevine primar, obtinand 53.713 voturi, fata de cele 52.205 voturi obtinute de candidatul USL, Marius Nicoara, arata numaratoarea paralela facuta de PDL Cluj.

Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in urma numaratorii paralele facute pe baza proceselor-verbale, si candidatul PDL la sefia Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a obtinut mai multe voturi pe municipiu decat cel al USL, Horea Uioreanu.

Ulterior, candidatul USL la Primaria Cluj-Napoca, Marius Nicoara, a acuzat, luni, PDL si pe candidatul formatiunii, Emil Boc, de savarsirea de fraude la alegerile locale si a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM), cerand renumararea voturilor in 12 sectii de votare.

Nicoara a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca USL Cluj contesta modul in care PDL si fostul prim-ministru au inteles sa organizeze alegerile la Cluj.

"Frauda a fost majora peste noapte. USL Cluj contesta modul in care PDL si fostul prim-ministru au inteles sa organizeze alegerile la Cluj. Am descoperit in ultimele ore tehnici de furt ale alegerilor locale de catre Emil Boc si echipa sa. Intre orele 3.30 si 5.30 au circulat taxiuri la sectii, nesunate de presedintii sectiilor de votare, taxiuri care veneau si asteptau. Presedintii stiau ca trebuie sa iasa, se urcau in taxiuri neinsotiti de nimeni si modificau pe drum procesele-verbale, predandu-le ilegal la BEM. Avem documente aprobate de BEM in care apar diferente de 200 de voturi. Am cerut BEM renumararea voturilor din 12 sectii de votare in care s-a aflat Emil Boc. Emil Boc a fortat o frauda si a protejat-o. Fraudarea a fost masiva", a spus Nicoara.

Candidatul USL a afirmat ca Uniunea cere si renumararea voturilor anulate de la mai multe sectii de votare.

In replica, intr-un comunicat de presa transmis luni dupa-amiaza, Emil Boc spune ca regreta ca Marius Nicoara "recurge la astfel de arme nedemne si nepotrivite cu statutul unui candidat la Primaria Cluj-Napoca".

"Emil Boc respinge in totalitate acuzatiile lansate de candidatul USL, care nu au nimic de a face cu adevarul. Candidatul PDL regreta faptul ca domnul Nicoara recurge la astfel de arme nedemne si nepotrivite cu statutul unui candidat la Primaria municipiului Cluj-Napoca si, de asemenea, faptul ca domnia sa nu stie sa accepte cu demnitate infrangerea intr-o competitie democratica, preferand sa arunce cu acuzatii neintemeiate", se arata in documentul citat.

Duminica seara, exit poll-urile il indicau pe Marius Nicoara castigator al alegerilor pentru primaria Cluj-Napoca.

La alegerile locale din urma cu patru ani, Emil Boc castiga la Cluj cu peste 75 %, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obtinuse sub 8%.