Sanctiunea de intrerupere a emisiei Antena 1 timp de 10 minute a fost propusa de Ioan Onisei, vicepresedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), si a fost votata in unanimitate de membrii Consiliului.

Potrivit legislatiei audiovizualului, in cele 10 minute cat va fi intrerupta emisia Antena 1, pe post va fi difuzat un text pe care CNA il va redacta si in care va explica publicului de ce a luat aceasta decizie si ce puncte ale legislatiei au fost incalcate de televiziune prin difuzarea inregistrarii in care Emil Boc apare nud.

CNA nu a stabilit inca ziua in care Antena 1 trebuie sa isi intrerupa emisia pentru 10 minute, in intervalul 19.00-19.10, insa foarte probabil acest lucru se va intampla vineri.

Aceasta nu este pentru prima data cand Antena 1 va avea emisia oprita pentru 10 minute. In anul 2010, emisia televiziunii a mai fost suspendata de CNA, timp de 10 minute, din cauza emisiunii "Acces Direct", prezentata la momentul respectiv de Madalin Ionescu, in care au fost prezentate materiale cu tenta sexuala care implicau copii.

Totodata, CNA a decis sa amendeze si potrul de televiziune OTV cu 200.000 de lei - amenda maxima posibila, din cauza emisiunii "Dan Diaconescu Direct" unde a fost difuzata o inregistrare in care Emil Boc apare nud, imaginile fiind preluate de la Antena 1.

In emisiunea "Dan Diaconescu Direct", difuzata pe OTV /strong> in noaptea de 13 spre 14 februarie, in intervalul orar 01.29 - 01.56, au fost difuzate continuu, pe ecran splitat, imagini inregistrate cu Emil Boc filmat din spate, nud, precizandu-se sursa Antena 1. Imaginile au fost insotite de comentarii ironice si ofensatoare ale persoanelor aflate in studio (Dan Diaconescu si Sorin Ovidiu Balan), potrivit monitorizarii CNA.