Toata lumea stie ca in Poiana Brasov nu sunt suficiente locuri de parcare. In ultimii ani, nimeni nu a amenajat spatii pentru masini. Autoritatile brasovene au venit cu ideea de a le permite turistilor sa parcheze in locuri interzise, evident, contra cost. Asa ca angajatii firmei care administreaza parcarile te pot taxa oriunde iti lasi masina.

Cand sa se puna pe scandal, soferii revoltati au aflat ca totul e sustinut de o  hotarare a consiliului local, asa ca n-au cui sa reclame situatia. Pana si politia lasa lucrurile fix cum sunt.

Un turist a povestit ca a parcat chiar sub semnul care ii interzice oprirea si spune ca a fost indrumat acolo chiar de
angajatii firmei care administreaza parcarile. Apoi tot ei l-au taxat.

In Poiana Brasov sunt 430 de locuri de parcare amenajate. Dar numarul masinilor care vin in statiune este de ordinul miilor.

"Milioane incaseaza. Sunt tot timpul aici, incepand de dimineata de la sapte jumatate pana seara la ora sase jumatate. Si oamenii platesc, platesc".

Primaria, care n-a investit bani in nicio parcare noua, dar nici nu-si permite sa limiteze accesul turistilor, a facut un compromis: considera toata statiunea o imensa parcare publica.  

Turistii nu inteleg de ce sumele uriase incasate nu se regasesc investite in parcari noi.  Primaria are nu unul, ci trei proiecte, dar toate sunt in faza de studiu, ceea ce inseamna ca vor mai trece cateva sezoane pana cand vom vedea in Poiana Brasov o parcare noua.