Rompetrol a anuntat inca de luni seara ca va reduce, incepand de marti preturile benzinei si motorinei cu 0,03 lei/litru.

La fel si OMV Petrom, care a ieftinit carburantii cu 0,04 lei/litru.

"Rompetrol Downstream va reduce de maine, 25 ianuarie, preturile de referinta la carburantii comercializati cu 0,03 lei/litru, ca urmare a eliminarii de vineri, 21 ianuarie, a taxei de 1 cent USD/litru aferenta Fondului Special pentru Produse Petroliere", au anuntat luni seara oficialii Rompetrol.

Dupe ei, a venit si reactia celor de la OMV Petrom.

O ieftinire mai mare a fost pusa in practica de MOL Romania. In medie aceasta a fost de 5 bani pe litru, dar s-a produs in jurul pranzului, dupa cum au declarat pentru incont.ro oficialii companiei petroliere.

Benzina 95 de la MOL variaza intre 4.95 lei la Constanta (cel mai ieftin) si 5,09 lei, iar motorina Tempo de la 4,90 lei la Targu Secuiesc (cel mai ieftin) si 5,03 lei.

O reactie intarziata au avut si cei de la LukOil, care au ieftinit tot de marti cu 4 bani pe litru.

"A fost trimis ordinul catre statii astazi. Preturile de pe site nu sunt actualizate inca. Deocamdata, sunt de vitrina", a declarat pentru incont.ro Constantin Tampiza, reprezentantul sefului LukOil in Romania.

De ce nu mai plateste taxa de un cent pe litru de benzina sau carburant

Ministerul Economiei a transmis, vineri, rafinariei Petromidia, o informare in care arata ca datoria fostei Companii Romane de Petrol a fost stinsa si ca platile catre Fondul Special pentru Produse Petroliere vor fi oprite, iar taxa nu mai trebuie sa se regaseasca, din acea zi, in pretul carburantilor.

Taxa a fost introdusa pentru stingerea datoriilor fostei Companii Romane de Petrol, de aproape 650 de milioane de dolari, si s-a aplicat de la 1 ianuarie 2001 pentru carburantii produsi si comercializati in Romania, iar din 2005 s-a aplicat si celor exportati.

Citeste si:

Cat costa sa ai o masina noua: intre 124 si 864 de euro se duc lunar pe benzina, asigurari si taxe! Vezi TABEL!

Ce distanta parcurg cu masina un roman, un grec si un francez, daca alimenteaza cu banii dintr-un salariu minim

Cum ajungem sa platim o benzina atat de scumpa, desi avem resurse de petrol