Primarul general Sorin Oprescu a declarat, miercuri, la intalnirea cu oamenii de afaceri privind "Conceptul Strategic Bucuresti 2035", ca acesta este greu de realizat cu o "legislatie schioapa", care s-a schimbat de foarte multe ori in functie de interesele unor grupuri in detrimentul bucurestenilor, scrie Mediafax.

Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a spus luni ca instrumentul strategic cel mai important pentru "Bucuresti 2035" este PUG, iar Primaria a finalizat lucrarile importante care vor fundamenta acest plan urbanistic general. "Intr-o luna sau doua vom discuta in Consiliu Planul Urbanistic General", a precizat Patrascu.

"Recuperarea centrului istoric este unul dintre obiectivele principale ale Planului Integrat de Dezvoltare Urbana(PIDU). Piata Romana va fi legata de Piata Rahova, vor fi contruite doua poduri pietonale, circulatia autovehiculelor va fi restansa, va fi reamenajat cheiul Dambovitei, va fi facut un sistem integrat de parcari in centru", potrivit lui Patrascu.

Totodata, Inelul Median de circulatie de 13,5 kilometri urmareste traversarea subterana a parcului Herastrau prin doua tunele fiecare de cate doi kilometri, costurile intregului proiect ridicandu-se la 1,3 miliarde de euro.

In viziunea celor care au lucrat la Strategia Bucuresti 2035, Capitala este, in peste 23 de ani, "o metropola influenta si integrata european prin durabilitate si caracter, reinventata inteligent si sensibil, o comunitate deschisa si evoluata, o capitala dinamica si creativa".

Pentru a atinge viziunea Bucuresti 2035 trebuie avute in vedere patru directii strategice majore, respectiv crearea unei forme administrative la nivelul Bucurestiului si a teritoriului acestuia de influenta, intarirea si revitalizarea sistemului de Poli teritoriali, eficientizarea si dezvoltarea sistemului de infrastructura si valorificarea durabila a resurselor de patrimoniu natural si construit.

Vezi VIDEO pe www.mediafax.ro