Proiectul ar urma sa se ridice la aproape 500 de kilometri la vest de actuala capitala, pe o suprafata de 1.236 de acri.

Orasul ar trebui sa gazduiasca 50.000 de rezidenti si 200.000 de angajati care vor fi lucra in cladirile de birouri, cazinourile si parcurile care vor fi construite.

De asemenea, in noul oras vor functiona si institutiile guvernamentale.

Orasul va fi construit cel mai probabil in locul aeroportului Itami, care nu este foarte folosit si care a fost detronat de Kansai si Kobe. Autoritatile au in vedere si construirea unui turn de birouri cu o inaltime de 600 de metri.

Hajime Ishii, membru al Partidului Democratic, aflat la purtere, a decalarat: “Ideea este sa avem un oras de rezerva, o baterie plina, care sa asigure functionarea institutiilor statului.”

Dupa cutremurul de 9 grade, din martie, in urma caruia si-au pierdut viata 16.000 de oameni, japonezii au devenit tot mai preocupati de gasirea unor solutii in cazul unor dezatre naturale severe.

Desi capitala Tokyo, care are o populatie de peste 12 milioane de locuitori, nu a fost printre orasele cel mai afectate de cutremur, alimentarea cu electricitate si cu apa au fost oprite. Capitala Japoniei a fost distrusa aproape in totaliatate de un cutremur in 1923.

Studiul de fezabilitate al proiectului ar urma sa coste 115.000 de lire sterline.