Un fotograf al Associated Press a vazut cum demonstrantii au lovit masina in care se afla mostenitoul tronului Marii Britanii pe strada Regent, in inima districtului comerial al Londrei.

Studentii au spart un geam al masinii si apoi au aruncat cu vopsea, scrie CNN.

Masina in care se afla printul Charles, alaturi de Camilla, si-a continuat apoi drumul.

Casa Regala britanica a anuntat ca Printul Charles si sotia sa, Camilla, sunt "nevatamati" si au ajuns la London Palladium, unde urmau sa asiste la un spectacol, conform Sky News.

Inca de ieri dimineata, autoritatile se pregateau de batalie in centrul Londrei. Zona gemea de politisti, iar strazile care duc la Palatul Westminster erau pline de garduri de protectie. Toate au cazut, rand pe rand, cand cei 20.000 de studenti, veniti din toata Anglia, au pornit la atac.

Studentii protesteaza impotriva deciziei Parlamentului britanic de a tripla taxele universitare in Anglia. Este pentru a patra oara in ultima luna cand tinerii din Marea Britanie ies in strada.

Nu numai tinerii britanici sunt nemultumiti de masurile luate de autoritati. Studentii italieni au iesit si ei pe strazile din Roma, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat reforma vizand reducerea fondurilor pentru invatamantul superior.