Lordul Young de Graffham a transmis minstrilor, intr-un raport, ca salariile mici din timpul recesiunii fac mai usoara obtinera de profituri mari. Afirmatiile consilierului au atras critici dure din partea sindicatelor britanice, potrivit publicatiei britanice The Observer, parte a Guardian Media Group, preluata de Mediafax.

"Cresterea numarului de noi companii in ultimii ani arata ca recesiunea poate fi o perioada excelenta pentru infiintarea unei afaceri. Competitorii care esueaza permit companiilor conduse bine sa se extinda si sa-si majoreze cota de piata. Aspecte ale productiei, precum locatia sau forta de munca, pot fi mai ieftine si de mai buna calitate, ceea ce inseamna ca randamentul investitiei poate fi mai mare", spune Young, care in trecut a fost nevoit sa demizioneze dupa ce minimalizat impactul recesiunii asupra populatiei.

Un purtator de cuvant al premierului a declarat ca lordul Young nu a facut decat sa semnaleze o situatie existenta, insa comentariile acestuia au fost descrise ca "ingrozitoare" de liderii de sindicate.

Young a fost nevoit sa demisioneze in 2010 din postul de consilier al premierului, dupa condamnarea ampla de catre opinia publica a unor afirmatii ale sale ca votantii o duc mai bine ca niciodata in timpul "asa-zisei recesiuni", ca urmare a dobanzilor foarte reduse.

De asemena, Young a declarat ca reducerile de cheltuieli ale statului britanic sunt criticate de "oameni care cred ca au dreptul ca statul sa-i sustina".

Young a fost numit din nou in post la 11 luni de la demisie. Biroul premierului a afirmat ca liderii sindicali exagereaza intentionat spusele consilierului, pentru a servi propriilor interese.