Locatarii trebuie sa scoata intre 2.000 si 2.500 de lei din buzunar pentru reabilitarea unui bloc. Daca vor fi scutiti de taxele si impozitele pe cladiri timp de 7 ani de zile vor economisi pana la 50% din suma initiala. De exemplu, impozitul pentru un apartament de 2 camere ajunge  la 150 de lei. Adica, in 7 ani, economisiti peste 1.000 de lei.

Potrivit modificarilor aduse codului fiscal, fiecare primarie va decide cu cat va reduce si pentru cat timp impozitele pe cladiri pentru a-i incuraja pe oameni sa investeasca in reabilitare. "Aceasta facilitate se aplica de anul viitor pentru toti cei care isi reabiliteaza locuintele si fatadelele", spune Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al Ministerului Dezvoltarii.

Exista si primarii care acopera in totalitate costurile reabilitarii termice.In aceste cazuri nu vor exista scutiri de impozite. La Brasov reprezentantii primariei au pus deja la punct un sistem de reduceri. "Le da dreptul celor care-si izoleaza pe fonduri proprii blocul sa fie scutiti timp de 3 ani de zile, iar cei care o fac prin programul guvernamental, de 1 an de zile", arata Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei din Brasov.

De anul viitor perioada de scutire poate fi extinsa pana la 7 ani de la finalizarea lucrarilor. Primariile vor putea sa acorde aceleasi scutiri de impozite si celor care vor sa-si reabiliteze fatadele locuintelor.