Guvernantii iau astfel in calcul revenirea la plafonul de cinci salarii medii brute al bazei lunare de calcul a CAS. In 2007, limita de cinci salarii medii brute peste care nu se mai platea CAS fusese eliminata.

"Nu s-a luat o decizie si nici nu se contureaza o decizie. Discutiile vor continua in ministere", a spus ministrul Culturii, Kelemen Hunor, precizand ca nu poate oferi un punct de vedere asupra acestei idei, pentru ca trebuie sa discute mai intai cu cei de la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor si cu alti specialisti.

La randul lui, Cezar Ion, presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania, a catalogat aceasta idee drept catastrofala.


"Nu este vorba numai despre jurnalisti, e vorba de toate profesiile liberale care sunt platite prin drepturi de autor. Este o situatie catastrofala. Nu stiu daca s-au gandit exact ce presupune, daca au facut o simulare cu privire la ce se va întampla. Sincer, nu stiu nici daca s-au consultat cu cei din breasla. Daca e doar o discutie, eu zic ca ar trebui sa se gandeasca de doua ori înainte sa ia o decizie", a declarat Cezar Ion.