"Este vorba de propunerea reprezentantilor primariilor de sector, intrucat aceasta taxa se face venind la bugetul lor", aprecizat Lenuta Boncota, dir. Directia Taxe Impozite din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

Cei de la Sectorul 1 s-au suparat cand au auzit declaratiile colegilor de la Capitala. "A fost o masura propusa de Primaria Generala, noi, primaria de sector, nu am fost de acord, nu am cerut niciun fel de marire", a spus Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Dupa o analiza atenta, aflam ca initial doar reprezentantii unui sector ar fi cerut majorarea, iar alti trei si-au dat repede acceptul. Ba, mai mult, masura a fost in dezbatere publica o luna de zile inainte de aprobare.

In forma actuala, masura ii avantajeaza pe acei edili de sector care au amenajat in trecut multe locuri de parcare si care ar fi adunat astfel sume mai mari la bugetul local. Pe de alta parte, exista o problema daca se revine la tarifele din 2009: multi bucuresteni si-au platit taxa in primele zile din 2010 si, in mod normal, trebuie sa isi primeasca inapoi diferenta.

Taxa veche n-a mai fost modificata din 2007.