Cel mai cunoscut muzeu din Capitala se redeschide pe 17 septembrie. Cum arata Antipa dupa investitii de 13 mil. euro TUR VIRTUAL
Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti isi va redeschide portile pe 17 septembrie, cu o expozitie permanenta modernizata in urma unor lucrari demarate in urma cu peste doi ani si jumatate, potrivit paginii de internet a institutiei. Lucrarile de renovare au durat mai mult de doi ani, iar valoarea investitiilor se ridica la 13 milioane de euro.
"Muzeul National de Istorie Naturala ‘Grigore Antipa’ se pregateste de redeschiderea expozitiei permanente. Din data de 17 septembrie, muzeul asteapta cu drag vizitatorii sa-i calce pragul", se arata in mesajul postat pe site-ul muzeului, precizandu-se ca detaliile legate de acest eveniment urmeaza sa fie anuntate in curand.
Vizitatorii care vor merge la Antipa din aceasta toamna vor putea viziona exponatele binecunoscute ale muzeului, intr-o alta forma de expunere, completata de info touch-uri, proiectii, sunete si lumini speciale. Totodata, colectia muzeului s-a imbogatit cu peste 30 de trofee de vanatoare, donate de omul de afaceri Gheorghe Iaciu.
Lucrarile de modernizare a expozitiei permanente a Muzeului Antipa au inceput in februarie 2009, institutia fiind inchisa pentru public. Institutia urma sa fie redeschisa in mai 2010, insa finalizarea lucrarilor a fost intarziata din mai multe cauze, precum intarzierea transelor de fonduri de la Ministerul Culturii si a unor comenzi din strainatate.
Valoarea lucrarilor de modernizare a fost de 13 milioane de euro, fiind acoperita de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, potrivit Mediafax.
Inaugurarea oficiala a Muzeului "Grigore Antipa" in actualul sediu a avut loc in prezenta Regelui Carol I, a Printului Ferdinand si a Printesei Maria, pe 24 mai 1908. Cu aceasta ocazie au fost deschise pentru vizitare 16 sali, dintre care una cuprindea patru diorame biogeografice, create de Grigore Antipa, printre primele realizate in lume si care, datorita calitatii lor, au servit drept model pentru multe alte muzee din tara si strainatate.
Actualul patrimoniu al muzeului este format din colectii zoologice, de minerale si roci, paleontologice si etnografice. In urma colectarilor realizate de specialisti din tara si strainatate, a donatiilor si achizitiilor, colectiile muzeului au sporit permanent, astfel ca, in prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese.
Pe acelasi subiect: