Potrivit unui comunicat de presă, aproape 19.000 de candidaţi şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licenţă şi master la zi şi la distanţă la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Concurenţe foarte mari au fost înregistrate şi la specializările Contabilitate şi informatică de gestiune, unde au fost 10.75 candidaţi / loc, Informatică economică - 10.37 candidaţi / loc, Psihologie - 9.95 candidaţi / loc, Japoneză - 9.54 candidaţi / loc.

Poziţiile următoare în topul preferinţelor candidaţilor la UBB au fost ocupate, în sesiunea de admitere organizată în luna iulie 2018, de specializările Informatică - unde concurenţa a ajuns la 8.14 candidaţi pentru un singur loc, Administrarea afacerilor, cu o concurenţă de 7.52 candidaţi / loc, Management - 6.66 candidaţi / loc, Teatru - 6.15 candidaţi / loc, Limba coreeană - 5.8 candidaţi / loc, respectiv Drept, unde au fost înregistraţi 5.26 candidaţi / loc.

Universitatea Babeş-Bolyai a pus la dispoziţia absolvenţilor de liceu, dar şi a celor care au terminat deja o facultate şi vor să-şi continue studiile peste 8.300 de locuri bugetate şi aproximativ 18.000 de locuri cu taxă, atât la nivel licenţă, cât şi la nivel master.

În cea de-a doua sesiune de admitere la UBB, candidaţii vor avea la dispoziţie 516 locuri bugetate la nivel licenţă zi, dintre care 73 sunt destinate elevilor proveniţi de la liceele din mediul rural, iar 43 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă. La nivel master vor fi disponibile 447 locuri bugetate, dintre care 55 - pentru candidaţii români din afara graniţelor ţării, iar 15 - pentru candidaţii de etnie rromă.

Următoarea sesiune de admitere la Universitatea Babeş-Bolyai va începe în data de 10 septembrie 2018, calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor fiind accesibile la adresa: http://admitere.ubbcluj.ro.