Cei care au trecut intamplator dimineata prin fata Academiei de Politie puteau sa jure ca toti acesti tineri asteapta autobuzul ca sa plece in excursie. In realitate, ajunsesera de fapt la destinatie.

Numarul parintilor a fost de doua ori mai mare. Inconjurati de bagaje si plase de rafie, oamenii au aparut cu noaptea in cap de groaza ca nu vor apuca sa isi vada copiii inscrisi la facultate. Pacat insa ca i-au lasat sa se imbrace mult prea lejer, desi vor sa intre intr-o institutie plina de reguli.

Toti doritorii au trecut printr-un test psihologic riguros si li s-a verificat nivelul de inteligenta.

Daca pentru baieti sa poarte uniforma e un vis din copilarie, pentru domnisoare inscrierea la Academie e mai mult o ambitie sa arate ca sexul frumos poate fi si dur.

Anca, de pilda, a venit din comuna Boraia, judetul Suceava, hotarata sa intre de data aceasta, dupa ce anul anul trecut a picat la testele sportive, pentru ca cineva a lesinat peste ea.

De altfel probele de rezistenta ii incurca pe multi. In plus, pana sa intre in examenul scris, si vizita medicala este eliminatorie. Cei care au tatuaje sau cicatrice nu pot imbraca haina statului. Importanta este si statura.

Pentru cele 551 de locuri inscrierile continua si maine. Anul trecut s-au batut 10 pe un loc.