Proiectul prevede ca pensiile militarilor recalculate in 2010 ale caror cuantumuri sunt mai mici decat cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se vor plati in cuantumul din decembrie 2010 incepand de la 1 octombrie 2013, potrivit Mediafax.

Proiectul a fost initat de mai multi parlamentari PSD si PNL, printre care Gabriel Oprea, Corneliu Dobritoiu, Gabriel Vlase, George Scutaru, Mihaita Calimente, Radu Stroe.

Dupa vot, George Scutaru a precizat ca adoptarea acestui proiect indeplineste unul dintre primele obiective ale USL, si anume revenirea la pensiile militare la cuantumul din 2010. El a spus ca Guvernul Boc a taiat pensiile militarilor, si acum, pentru 18 milioane de militari din MApN si servicii, se face dreptate, USL indeplinindu-si astfel promisiunea electorala.

Deputatul PDL Gheorghe Tinel a spus ca PDL s-a abtinut de la vot deoarece nu este convins ca prin acest act normativ se face dreptate pana la capat. "Ati venit pentru un angajament facut grupului Dogaru", a spus Tinel Gheorghe.

In replica, deputatul minoritatilor Niculae Mircovici a precizat ca si lui ii va reveni pensia de la 1 octombrie si nu face parte din echipa Dogaru.

Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect.