Pietele au fost ticsite de gospodine si domni cu lista in buzunar. Si aglomerat a fost si pe strazi.

Conform unui studiu recent, o familie va cheltui aproximativ 360 de lei pentru sarbatori, suma apropiata de cea de anul trecut. Doar cA preturile n-au ramas pe loc in ultimele 12 luni.

Mii de oameni s-au inghesuit joi in Piata Obor, inca de dimineata. Cu un ochi la vitrine si cu altul la cel din fata, ca sa nu-l calce pe bataturi, au incercat sa cumpere ce aveau pe lista.

Nu-i loc de negociere la carne, dar gasim intelegere la precupetele din spatele tarabelor de zarzavaturi, care mai lasa la pret. Cu o conditie, sa luam mai mult. Si evident, sa inchidem ochii la faptul ca preturile s-au dublat in ultima saptamana. Ca sa ne ajunga pentru ciorba, drob, stufat, dar sa ramana si cateva fire langa o felie de branza tot dam 50 de lei numai pe verdeata.

Peste aceeasi aglomeratie dam si in Piata Aparatorii Patriei, din Capitala. Spre bucuria ciobanilor, au venit de 3 ori mai multi musterii fata de acum 2 zile.

In 4 ore, 500 de miei si-au gasit cumparatori. Adica s-au vandut 2 miei pe minut. Dar nu oricum, ci negociat. Asa a ajuns de la 25 lei kilogramul la 23 de lei.

Celor care au pornit la vanatoarea de cadouri le-a cam pierit zambetul cand au vazut cat de pline sunt magazinele si... parcarile. Si acesta e doar inceputul. Pe cei care n-au avut timp de cumparaturi, ii vom gasi vineri seara in magazine, dar si sambata, pana la ora inchiderii.