Iata lista celor mai ieftine orase din 2013, citata de Business Insider.

1. Thimphu, Bhutan

Desi tigarile sunt ilegale in tara si alcoolul costa destul de mult, restul preturilor din Thimphu sunt considerate mici. Monarhia constitutionala a tarii conduce statul intr-o maniera proprie, instituind chiar un Index National de Fericire. De asemenea, Bhutanul are de gand sa interzica pesticidele, devenind astfel prima tara complet organica.

2. Tunis, Tunisia

Din cauza revoltelor interne, Tunisia pare o tara periculoasa. Dar, in ciuda incertitudinilor de pe scena politica, Tunis este un oras preferat pentru viata de noapte activa, dar si pentru ingrijirile medicale care, potrivit expatilor, sunt “deosebit de ieftine”.

3. Managua, Nicaragua

Nicaragua atrage in aceasta perioada milioane de turisti, dornici sa ii viziteze insula vulcanica si arhitectura in stil colonial. In schimb, Transparency.org, un site care indexeaza tarile in functie de nivelul coruptiei pe o scara de la 0 la 100, 100 fiind cel mai putin corupt, a acordat Nicaragua 29 de puncte.

4. Bucuresti, Romania

Strainii considera ca in Bucuresti, al 11-lea cel mai mare oras din Uniunea Europeana, preturile la alcool, produse alimentare si sistemul medical sunt foarte mici. In plus, potrivit unui top realizat de site-ul Matador Network, limba romana este printre cel mai usoare de invatat.

5. Sofia, Bulgaria

In Bulgaria, strainii sunt invitati sa se relaxeze la Marea Neagra, sa schieze in munti sau sa pescuiasca pe Dunare. Este prezentata ca o tara foarte similara Romaniei, alaturi de care a aderat in Uniunea Europeana in 2007.

6. Alger, Algeria

Instabilitatea politica si economica au tinut in ultima perioada turistii la distanta de Algeria. Tara are acum de recuperat si depune eforturi pentru a atrage cat mai multi vizitatori pe teritoriul sau, mai ales ca este gazda a sapte edificii intrate in patrimoniul UNESCO.

7. Calcutta, India

India este o tara a diversitatii, cu peste 400 de dialecte vorbite si posibilitati de distractie precum snowboardul in muntii Himalaya sau viata de noapte bogata din Calcutta. Desi un numar mare de indieni traiesc intr-o saracie lucie, Calcutta este una din cele mai ferite zone iar pretul alimentelor este foarte mic.

8. Karhmandu, Nepal

Mica tara gazduieste muntele Everest, cu cel mai inalt varf din lume. Un sfert din populatia capitalei Kathmandu traieste sub limita saraciei, iar in anul 2008 somajul era la 46%.

9. Islamabad, Pakistan

Pakistanul este la randul sau evitat de catre turisti, din cauza presupuselor grupari teroriste care isi au baza in zona. Regiunea Kashmir face subiectul unei dintre cele mai aprinse dispute teritoriale si 2,9 milioane de refugiati afgani traiesc acum in Pakistan.

10. Hyderabad, India

In Hyderbad, 23% din populatie traieste in mahalale, in conditii insalubre.