Orasul Chongqing gazduieste in prezent 96 de persoane cu venituri de peste 30 de milioane de dolari. Chengdu si Fuzhou sunt si ele in aceeasi situatie, populatia lor crescand cu 60% in aceeasi perioada, iar ultimele date arata ca cele doua orase numara in prezent 120, respectiv 67 de multimilionari.

Prin comparatie, Hong Kong avea 2.560 de locuitori foarte bogati, la sfarsitul lui 2012, insa in intervalul de timp analizat numarul acestora a inregistrat o crestere de numai 16%.

In topul oraselor cu cel mai mare numar de multimilionari, Hangzhou ocupa prima pozitie, cu un numar de 563 de persoane foarte instarite si o rata a cresterii de 57%.

De celebrul Beijing nu mai vorbim, aici multimilionarii nu mai au loc de ceva timp.

Site-ul WealthInsight subliniaza ca pe lista sa a primelor zece orase cu cel mai rapid ritm de crestere a numarului de multimilionari nu se afla niciuna dintre marile metropole chinezesti. Asta indica faptul ca bogatii si averile lor au inceput sa ia calea centrelor mai putin populare si sa isi indrepte atentia catre noi locuri.

Bancile private si companiile care comercializeaza bunuri de lux ar trebui sa ia in vizor orasele mai mici, cum ar fi Hangzhou si Wuhan”, se mai arata in raport.