La Obor, acolo unde este si cel mai mare targ de brazi din Capitala, gasim pomi din Danemarca, Austria si Ungaria. Au coroana bogata exact ca in desenele animate si sunt preferatii familiilor cu copii mici.

Cel mai ieftin costa 70 de lei, insa pretul creste odata cu inaltimea bradului. Daca stati intr-un palat, atunci o sa platiti pe putin 800 de lei.

''Pentru apartament ajung la 400 de lei. Aducem in mod constant un numar de brazi de dimensiuni exceptionale, in sensul de 6, 7, 9 metri pentru ca in fiecare an exista cerere'',
explica Ovidiu Neacsu, directorul Silva Group Romania.

Un vis imposibil pentru pensionari, de pilda. Un cumparator l-a ales pe cel mai pricajit. ''Am cumparat un bradut la 10 lei. As fi vrut unul mai mare, dar daca nu sunt banuti, luam d-astia mai mici, asa ca noi'', spune Iulian.

Alta zona, alte preturi. Ceva mai rezonabile, de aceasta data, pentru ca brazii provin din pepinierele noastre. ''100 de lei. Este un brad romanesc din Muntii Ceahlau", precizeaza Costin Stoica, cumparator.

"Au un miros deosebit. Variaza intre 60, 70 pana 120, 130 de lei'', lamureste Daniel Adrian Avrami, unul dintre comerciantii de aici.

Iata si un pont pentru cei care vor un brad cu adevarat ieftin. Romsilva a taiat, pentru acest Craciun, 82.000 de pomi  depozitati deocamdata la ocoalele silvice. Costa intre 20 si 30 de lei fara TVA.

La mare cautare sunt in acest an brazii crescuti in ghiveci. Ei au avantajul ca dupa sarbatori pot fi plantati in gradina casei. Pentru varianta eco o sa achitati, in medie, cam 200 de lei.