Pomii au fost confiscati in urma controalelor din perioada 15-30 noiembrie, desfasurate de ofiterii Serviciului pentru Protectia Fondului Forestier si Piscicol din Politia Romana si politistii de la inspectoratele judetene de politie, in colaborare cu specialisti silvici din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor si Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, transmite Mediafax.

Controalele au fost facute pe drumurile forestiere si pe drumurile publice, in zonele impadurite cu rasinoase si in piete, targuri, oboare sau alte locuri de comercializare, fiind depistate aproximativ 300 de infractiuni si peste 800 de abateri contraventionale la regimul silvic, se arata intr-un comunicat de sambata al Politiei Romane.

In cele doua saptamani au fost confiscati 1.704 de pomi de Craciun, precum si peste 2.670 de metri cubi de material lemnos, in valoare de aproximativ 400.000 de lei.

In judetul Neamt au fost gasiti 231 se brazi intr-un bazin betonat aflat pe un teren privat din localitatea Huisurez. Pentru ca brazii nu erau marcati, politistii i-au confiscat si i-au lasati in custodia Ocolului Silvic Bicaz. Politistii au amendat cu aproape 100.000 de lei persoana pe terenul caruia au fost gasiti brazii.

In judetul Alba, o persoana care transporta cu o autoutilitara 120 de brazi nemarcati cu sigiliu a fost amendata cu 2.000 de lei. Pomii de Craciun au fost confiscati si predati Ocolului Silvic Garda, Districtul Silvic Arieseni.

In judetul Harghita, doua persoane au fost prinse cand transporau 110 brazi fara documente de insotire. Pomii au fost confiscati, iar cele doua persoane au fost amendate cu 4.000 de lei.

Citeste si:

Lectia de la Varsovia. Cum au reusit polonezii sa-si orneze capitala aproape gratis VIDEO