De altfel, mai multe francize din top 500 la nivel international, printre care si Baskin Robbins, prospecteaza piata din Romania, pregatindu-si o posibila intrare pentru anul in curs, a declarat pentru www.incont.ro Raluca Stanciu, Franchise Development Manager al Advice Givers, care detine www.francize.ro.

Baskin Robbins a fost infiintata acum peste 62 de ani, fondatori fiind doi americani - Burton Baskin si Irvine Robbins - care erau, de altfel, si cumnati.

Acum, compania numara peste 6.000 de magazine in 35 de tari, in afara SUA. Numai in Japonia, Baskin Robbins are peste 850 de locatii, aici fiind cea mai mare retea din afara SUA. 

Dupa Japonia, urmatoarea tara cu cel mai extins lant de vanzare inghetata este Korea, urmata in ordine de zonele Middle East si America Latina.

In afara de inghetata, americanii mai au in oferta si prajituri, bauturi sau sundaes.

Potrivit Ralucai Stanciu, o alta marca, de restaurante - de aceasta data - Taco Bell – tatoneaza in 2010 piata romaneasca. Taco Bell este un lant de restaurante cu specific mexican cu sediul central in America si care se gandeste de mai multi ani sa intre in Romania.

Taco Bell are in oferta taco, burrito, quesadilla, mexi - melt precum si multe alte specialitati mexicane.

Taco Bell serveste in fiecare an masa pentru doua miliarde de oameni in peste 5.800 de restaurante din Statele Unite. Din acestea 80% sunt operate sau detinute de francizori independenti.

Lantul hotelier Super8  se uita cu jind, la randul sau, la piata din Romania, potrivit Advice Givers. Este vorba despre un lant de moteluri din cadrul grupului hotelier Days Inn.

"Brandul Super8 este deja in Romania, numai ca nu am gasit inca nicio proprietate care sa corespunda standardelor cerute de ei. Lunar, avem vizionari, dar fara succes. Cerem un mimim de conditii de constructie: doua scari de incendiu si conditii de igiena. Ne uitam la motelurile de circa 50 de camere, insa, cum am spus, este foarte greu sa gasesti ceva calitativ”, a declarat pentru incont.ro Tinu Sebesanu, CEO al companiei Trend Hospitality, cea care reprezinta lantul hotelier Wyndham la nivel local, sub a carui umbrela se afla si motelurile Super8.

Recentul top international Top 500 francize pentru 2010 publicat de Entrepreneur.com arata ca din totalul francizelor care alcatuiesc topul (dupa indicatori precum:  sustenabilitatea financiara a grupului, istoric, dinamica expansiunii in franciza) sub 10% din retele sunt prezente si pe piata din Romania.

Potrivit Advice Givers, mai multi francizori din Top 500 se gandesc sa intre pe piata noastra.