Pentru ca firma a introdus o serie de oferte la preturi mai mici, precum si din cauza evolutiei cursului valutar, veniturile Orange au scazut în 2009 cu aproape 20%, ajungand la 1,05 miliarde euro.

In schimb, operatorul a anuntat ca numarul clientilor sai a crescut cu 6%, pana la 10,9 milioane utilizatori, potrivit raportului France Telecom.

La randul sau, OMV Petrom, a doua cea mai profitabila companie din Romania in 2008, a avut anul trecut venituri in scadere cu 23%. In ciuda acestui rezultat, profitul net al celei mai mari companii din Romania a crescut cu circa o treime, la 1,368 miliarde lei (aproximativ 325 de milioane de euro).

Rezultatele obtinute se datoreaza în principal folosirii instrumentelor de acoperire a riscului privind pretul titeiului.

Petrom este unul dintre primii angajatori de pe piata romaneasca, la finele lunii septembrie avand circa 28.000 de salariati, fata de 33.300 la finele anului precedent. Oficialii companiei au anuntat anul trecut ca au un program de disponibilizari de circa 3.000 de angajati la nivel national.

Citeste continuarea in Gandul