Seful statului a fost intrebat despre zvonurile legate de propunerile sale de modificare a Constitutiei, facute in timpul celei mai recente intalniri cu reprezentantii partidului de guvernamant la care a participat.

"Am vrut sa lansez o dezbatere", a raspuns Basescu, precizand ca a primit de la Guvern proiectul de modificare a Constitutiei, care insa viza doar implementarea rezultatelor referendumului cu privire la transformarea Parlamentului intr-unul unicameral si la reducerea numarului de parlamentari la maximum 300, scrie Mediafax.

"Am considerat ca mai sunt lucruri care trebuie adaptate in Constitutie. Acest subiect - revenirea la un mandat prezidential de patru ani - este generat de realitatile politice din Romania", a continuat presedintele Basescu, aratand ca in Romania au loc "intr-un an alegeri locale, intr-un alt an alegeri europarlamentare, intr-un alt an alegeri parlamentare si intr-un alt an alegeri prezidentiale".

Presedintele a apreciat ca Romania are nevoie de mai putini ani electorali.

"Romania are nevoie de mai putini ani cu alegeri. Ideea a fost sa reusim o solutie de recuplare a alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare. Daca s-ar gasi un consens cu toate partidele politice, eu am toata disponibilitatea pentru a gasi o formula practica. Inclusiv scurtarea mandatului meu, daca vom conveni ca acest lucru il votam", a spus Basescu.

El a intarit afirmatia facuta, spunand ca nu i se pare "atat de important" sa aiba un an de mandat prezidential in plus, daca prin acest lucru "salveaza" un an de alegeri.