A primit un an inchisoare cu suspendare si a fost condamnat la plata despagubirilor. Statul roman inregistreaza anual prierderi de milioane de euro din piraterie, asa ca i-a luat la ochi pe proprietarii asa numitelor "torente".

Filme, muzica, jocuri fara bani. Toate se gasesc pe torente care sunt deja cu sutele in Romania. Unul a fost si " kartel.ro". Proprietarii s-au ales cu dosar penal dupa ce procurorii i-au acuzat de piraterie.

Exceptii de retinut

Ar insemna ca toti cei care au postat un film pe net ca sa-l descarce un apropiat, s-ar alege cu cazierul patat? Ei bine, nu. Legea ofera o portita de scapare.

"Exista si o exceptie, cea a copiei private. Ceea ce imi reproduc si copiez pentru familia mea nu constituie o incalcare a dreptului si nu prejudiciaza pe titular", a precizat Monica Pop, procuror Parchetul General.

Adica daca nu fac o afacere din asta si nu fac copii pentru vanzare au scapat. Pe asta mizeaza si detinatorii site-urilor de filme.

Astfel vor avea clienti in continuare in special din randul tinerilor care nu gasesc in magazine titlurile dorite si nici nu au foarte multi bani.

Pe de alta parte, reproducerea neautorizata de programe pe calculator se pedepseste cu inchisoare pana la 4 ani.