Codul de conduita vestimentara este tiparit pe o brosura care a fost impartita tuturor angajatilor Autoritatii de Supraveghere Financiara. Conducerea a stabilit ca aproape 400 de salariati care castiga, in medie, 50.000 de euro anual, se impart in doua: unii care interactioneaza cu persoane din exterior si care vor veni imbracati numai in tinute business, altii care nu au contact cu persoane din exterior si care au voie sa poarte imbracaminte Smart Casual.

Tinuta Smart Casual trebuie sa nu fie extravaganta, iar combinatiile cat mai clasice. Femeile ar trebui sa poarte taior si bluza cu fusta midi ori chiar trei sferturi. Pantaloni pot purta doar daca sunt in culori neutre. Barbatii au si ei tinuta recomandata: pantalonii sa fie de stofa sau doc, purtati cu o camasa cu maneca lunga sau jeansi cu tricou polo si sacou.

In plus, femeilor le este recomandat sa evite pantalonii cu talie joasa si culorile "tipatoare" sau accesoriile prea mari. Vara, trebuie sa poarte neaparat dresuri, oricat de cald ar fi.

Nu s-au cheltuit fonduri suplimentare pentru acest cod, sustine institutia, care mai spune ca: "Tinutele nu sunt diferite fata de cele pe care le regasim in mediul corporatist, iar Codul este destinat consolidarii unei imagini profesionale adecvate, conforma cu statutul de angajat al unei institutii de interes public."

Cu un director la fiecare 4 angajati, cei de la ASF par sa fi preluat exemplul parlamentarilor, care si-au impus si ei un "dress-code" inca de anul trecut.

Spre deosebire de parlamentari, vinerea la ASF este program de voie. Angajatele responsabile de supravegherea pietei de capital, a asigurarilor si a pensiilor vor putea purta jeansi, tricouri uni, la baza gatului, culori mai indraznete, imprimeuri, pantofi mai sport, accesorii mai vesele. Barbatii au si ei liber la tinute mai relaxate.

Noile reguli vor sa schimbe imaginea institutiei, afectata inca de la infiintare de o serie de scandaluri legate de salarii si prime uriase, dar si de faptul ca au fost angajate multe rude ale politicienilor.