Anomalie romaneasca: sa calatoresti la metrou cu un card pe care il poti incarca doar in statiile de autobuz
Desi li se permite accesul atat la transportul cu metroul, cat si la cel cu autobuzele publice prin cardul electronic Activ, cei un milion de bucuresteni, care dispun de acest card, sunt obligati sa caute cea mai apropiata statie de autobuz in cazul in care raman fara "calatorii" pe cardul electronic. Compania care administreaza transportul cu metroul in Bucuresti nu detine echipamente de emitere sau reincarcare a acestor carduri, ci vinde abonamentele de pe acest card in statiile de autobuz, ceea ce nu se intampla in nicio alta capitala europeana. Explicatia oficialilor: metroul si autobuzele publice sunt administrate de companii diferite, ceea ce ingreuneaza introducerea unui sistem comun si eficient de plata a calatoriilor.
Aproape un milion de bucuresteni folosesc cardul electronic pentru accesul la transportul cu autobuzele publice, dar si pentru a circula cu metroul, incasarile din vanzarea titlurilor de calatorie incarcate pe aceste carduri ridicandu-se la 24,1 milioane de euro, in crestere cu 15% in primele opt luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit oficialilor de la Regia Autonoma de Transport a Bucurestiului, careia i-au revenit 91% din aceste venituri.
Desi cardul electronic Activ permite accesul la metrou, acesta nu poate fi cumparat si nici reincarcat in statiile de metrou, ci doar in cele de autobuz, dat fiind faptul ca metroul nu dispune de echipamente de emitere sau reincarcare.
Citeste articolul complet pe zf.ro
Pe acelasi subiect: