Citeste si Comisia Europeana: Romania poate trece la inghetarea preturilor carburantilor

OMV Petrom (SNP), principalul producator de petrol din Romania, a renuntat in aceasta saptamana la publicarea informatiilor privind modificarea preturilor de referinta la carburanti. Reamintim ca pe site-ul companiei puteai vedea preturile medii ale carburantilor, dar in statii acestea puteau sa varieze in intervalul plus sau minus 5%.

Dar daca inainte compania prezenta aceste informatii si modificarile de preturi pe pagina sa de Internet, acum, OMV Petrom a introdus preturile pentru fiecare benzinarie in parte.

Astfel, compania iti da AICI toate preturile din benzinarii din fiecare oras din tara.

De ce a facut compania acest lucru?

"Pentru a oferi clientilor Petrom o mai mare transparenta a preturilor si usurinta in utilizare, compania a introdus o aplicatie dedicata care afiseaza preturile carburantilor in statiile de distributie Petrom. Pe langa pretul carburantilor, aplicatia ofera informatii despre intreaga gama de produse si servicii disponibile in statiile de distributie Petrom", arata compania, intr-o declaratie de presa.

Pe langa OMV Petrom, Rompetrol si LukOil Romania sunt singurele companii petroliere de pe piata care ofera informatii legate de preturile la pompa pe paginile lor de Internet.

Compania OMV Petrom este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV.

Rompetrol publica, de asemenea, preturi medii. Vezi AICI!

LukOil - la fel! Verifica AICI!

De ce este o miscare importanta?

Pentru ca pretul benzinei bate record dupa record. Ieri, Rompetrol, Petrom si OMV au majorat preturile pentru benzina cu 7 bani pe litru. Cauza este avansul inregistrat de cotatiile internationale pentru barilul de titei si, mai ales, pentru produsele petroliere. Astfel, cel mai scump sortiment de benzina este vandut de OMV cu 6,11 lei.

Mai multe informatii despre preturile actuale din benzinarii gasiti AICI!