Zuckerberg a afrimat că Facebook încearcă să se schimbe în urma criticilor recente, încercând să evite adoptarea unei legislaţii stricte pentru reglementarea activităţii celei mai mari reţele de socializare din lume.

Acţiunile Facebook au închis în urcare cu 4,5%, în timpul audierii lui Zuckerberg în Senatul SUA, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Traversăm o transformare filozofică extinsă a companiei”, a spus Zuckerberg, care s-a prezentat îmbrăcat într-un costum închis la culoare şi cravată, în locul tricoului şi blugilor pe care le poartă de obicei.

Şeful Facebook le-a spus senatorilor că, privind înapoi, realizează că a greşit pentru că nu a alertat utilizatorii în privinţa comportamentului firmei Cambridge Analytica din 2015, când compania a aflat de abuzurile firmei de consultanţă politică. ”Am considerat că este un caz închis”, a explicat Zuckerberg.

Acesta a mai spus că Facebook nu intenţioneaxă să ofere un serviciu de socializare contra cost care să permită utilizatorilor să opteze ca datele lor să nu fie colectate de terţe părţi.

Senatorii au avertizat că ar putea lua în considerare introducerea unor reglementări, dacă Facebook nu va lua măsuri pentru respectarea confidenţialităţii datelor, iar senatorul de Florida Bill Nelson a spus că dacă Facebook nu poate rezolva aceste probleme ”va trebui să o facem noi”.

În privinţa problemelor de securitate, Zuckerberg şi-a exprimat regretul pentru influenţa avută de persoane din Rusia în cursa prezidenţială americană din 2016, prin răspândirea de informaţii incorecte, şi a arătat că rezolvarea acestor probleme rămâne o prioritate în acest an. El a adăugat că Facebook a făcut deja progrese în detectarea informaţiilor false de pe platforma sa, aşa cum s-a dovedit în alegerile mai recente, şi că dispune de inteligenţă artificială care contribuie la acest lucru.

Miercuri, Zuckerberg va fi audiat în comisia pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor.

Marţi, în faţa clădirii Capitoliului, unde se află Congresul SUA, grupul pentru proteste online Avaaz a amplasat 100 de figurine în mărime naturală reprezentându-l pe Mark Zuckerberg îmbrăcat într-un tricou pe care scria ”Fix Facebook” (reparaţi Facebook”).

Facebook se confruntă cu o criză de încredere în rândul utilizatorilor, cumpărătorilor de publicitate, angajaţilor şi investitorilor, după ce a recunoscut că datele a până la 87 de milioane de persoane, majoritatea din Statele Unite, au fost obţinute incorect de către Cambridge Analytica, firma de consultanţă care a lucrat la campania electorată a lui Donald Trump.

Compania mai are probleme din cauza ştirilor false şi a amestecului extern în alegeri, dezvăluind în septembrie că ruşi cu identităţi false au folosit reţeaua de socializare pentru a influenţa alegătorii americani, în lunile de dinainte şi de după alegerile din 2016, scriind despre subiecte sensibile, creând evenimente şi cumpărând publicitate.