Negocierile pentru achizitionarea RayV sunt pe punctul de a fi incheiate, a anuntat, miercuri, cotidianul Wall Street Journal, citand surse apropiate de acest dosar, fara sa precizeze insa suma cu care va fi realizata tranzactia.

Infiintata in 2006, compania RayV si-a stabilit sediul la Los Angeles, in California, dar si-a mentinut echipele de cercetare si dezvoltare in orasul israelian Tel Aviv. Compania este specializata in dezvoltarea de programe informatice care optimizeaza calitatea imaginilor video difuzate online ("streaming").

Achizitionarea RayV ar veni intr-un moment oportun pentru Yahoo!, care a cunoscut in ultima vreme mai multe esecuri in strategia ei de afirmare in domeniul video, renuntand sa mai cumpere platforma franceza Dailymotion si cea americana Hulu.

Grupul Yahoo! a avut discutii, pana acum ramase fara rezultat, si cu site-urile de video online Fullscreen si News Distribution Network, reaminteste Wall Street Journal.

In schimb, Yahoo! a cumparat deja trei companii israeliene in trecutul apropiat si dispune de un centru de cercetare la Tel Aviv din anul 2010.