"Asteptam cu nerabdare posibilitatile care vor veni dupa aducerea viziunii Blink in grupul Yahoo!", au declarat creatorii acestei aplicatii intr-un comunicat.

Detaliile financiare ale acestui acord nu au fost dezvaluite.

Blink este o aplicatie lansata in aprilie 2013, care se prezinta drept "cel mai bun mijloc de a pastra conversatiile online doar intre voi si prietenii vostri", intrucat ea permite expedierea unor mesaje (text, audio, video, fotografii, desene) care se autodistrug.

Utilizatorul alege el insusi durata de viata a mesajului sau: acesta poate sa varieze de la o disparitie imediata dupa lecturare si pana la o conversatie pe termen lung.

"Am creat Blink deoarece consideram ca toata lumea ar trebui sa aiba libertatea de a arata aceeasi onestitate si spontaneitate in conversatiile online ca in discutiile fata in fata", au explicat creatorii aplicatiei.

Aplicatia exista pana acum in versiuni compatibile cu iOS, sistemul de operare folosit de iPhone si iPad de la Apple, dar si cu aparatele mobile care folosesc sistemul Android creat de Google. Blink precizeaza ca va renunta la aceste doua versiuni "in saptamanile urmatoare".

De la numirea ei in functie, in vara anului 2012, directoarea grupului Yahoo!, Marissa Mayer a decis sa multiplice numarul achizitiilor facute de aceasta companie. Cele mai multe dintre ele vizeaza talente si tehnologii susceptibile de a imbogati oferta de produse ale grupului.

Cea mai cunoscuta aplicatie efemera este Snapchat, ale carei mesaje, foarte populare in randul tinerilor, se autodistrug dupa cateva secunde, dar care a fost criticata recent de consiliul concurentei din Statele Unite, fiind acuzata ca si-a inselat utilizatorii in privinta confidentialitatii si a securitatii.