Samsung a finalizat designul pentru Galaxy S7 pana la finele lunii septembrie si in prezent incearca sa obtina componentele de care are nevoie pentru a putea demara productia, sustine Electronic Times.

Un purtator de cuvant de la Samsung a subliniat ca firma nu face comentarii cu privire la zvonuri sau speculatii.  

In ultimii ani, Samsung si-a facut un obicei din a anunta un nou smartphone Galaxy S cu ocazia Mobile World Congress, care in mod normal are loc la finele lunii februarie si inceputul lunii martie.

In 2015 insa, cel mai mare producator mondial de smartphone a decis sa urgenteze cu cateva saptamani lansarea urmatoarei generatii phabletei Galaxy Note, care a aparut pe piata in august, cu cateva saptamani mai devreme decat precedentele versiuni, care au fost lansate cu ocazia salonului IFA de la Berlin din septembrie.  

In pofida revizuirii liniei sale de produse, Samsung nu a reusit sa puna capat tendintei de diminuare a cotei sale pe piata smartphone.

TrendForce estimeaza ca in 2015 livrarile de smartphone marca Samsung vor scadea cu un procent comparativ cu 2014, aceasta urmand sa fie prima scadere anuala inregistrata vreodata de Samsung..