Cel mai mare producator mondial de telefoane mobile si televizoare a anuntat in mai ca doua dintre companiile sale cheie vor fuziona.

Entitatea combinata se va numi Samsung C&T.

Cheil Industries a devenit un specialist avansat in domeniile modei, al statiunilor si al constructiilor, in timp ce C&T are drept obiectiv dezvoltarea afacerilor. 

Vineri, la Bursa de la Seul, actiunile C&T si Cheil inregistrau un declin de 7,9% si, respectiv, 5,2%, transmite Agerpres.

Analistii sustin ca scopul tranzactiei este ca Lee Jae-yong, fiul presedintelui Samsung Electronics, Lee Kun-hee, sa obtina un control mai strans al conglomeratului sud-coreean. 

In varsta de 73 de ani, Lee Kun-hee este spitalizat de peste un an, dupa ce a suferit o criza de inima, in mai 2014.  Lee Jae-yong, care este vicepresedintele Samsung Electronics, va detine 16,5% din Samsung C&T si va fi cel mai mare actionar. 

Participatia directa detinuta de familia Lee in entitatea combinata va ajunge la 30,4%. Companiile afiliate Samsung vor detine inca 8,8%, astfel incat familia va controla aproape 40% in C&T. 

In prezent, Samsung incearca sa-si revina dupa un an 2014 dezamagitor, cand profitul sau a coborat la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, pe fondul scaderii castigurilor realizate din vanzarea de smartphone-uri.

Recent, grupul sud-coreean a anuntat ca se asteapta la o scadere de 4% a profitului sau operational inregistrat in trimestrul al doilea al acestui an, in conditiile in care vanzarile inregistrate de cel mai nou smartphone al sau, Galaxy S6, nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor.