Potrivit estimarilor preliminare pentru iulie - septembrie 2015, Samsung se asteapta la un profit operational de 7.300 miliarde woni (6,29 miliarde de dolari), comparativ cu 4.060 miliarde woni perioada similara a anului trecut. Ar fi prima crestere a profitului trimestrial din ultimii doi ani. 

Miercuri, actiunile Samsung au urcat cu 8,7% la Bursa de la Seul. 

Samsung se asteapta la vanzari trimestriale de 51.000 de miliarde de woni, in crestere cu 7,5% fata de T3 din 2014. 

"Vanzarile produselor Samsung depasesc asteptarile. Compania si-a mentinut pozitia pe piata telefoanelor mobile inteligente si a tabletelor datorita succesului noilor modele, cum ar fi S6 Edge si Note 5", a apreciat analistul Andrew Milroy de la Frost & Sullivan. 

Deprecierea monedei nationale a sprijinit vanzarile Samsung peste hotare. In ultimele luni, acestea s-au redus, dupa lansarea noilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus de catre Apple, dar si a noilor dispozitive mai ieftine oferite de producatorii chinezi, cum ar fi Xiaomi.

In august, Gartner a estimat ca in T2 2015, Apple si-a majorat cota de piata pana la 14,6% de la 12,2% in perioada similara a anului trecut. In schimb, cota de piata a rivalului sud-coreean Samsung Electronics Co a scazut pana la 21,9% de la 26,2%.