Astfel, printr-o investiţie de 420 de milioane de euro, rețeaua de socializare chineză își extinde prezenţa în această ţară unde desfăşoară deja operaţiuni care gestionează relaţiile cu autorităţile de reglementare, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Anunţul are loc la câteva zile după ce compania mamă a TikTok, ByteDance, a informat că analizează transferarea în străinătate a sediului său central, în urma unei informaţii din presa britanică potrivit căreia divizia ar putea fi transferată la Londra.

Investiţia TikTok în Irlanda, în valoare de 420 de milioane de euro, vine într-o perioadă dificilă a relaţiilor dintre China şi Occident, cu dezacorduri legate de o serie de probleme, de la comerţ şi gestionarea pandemiei coronavirusului la situaţia politică din Hong Kong.

Preşedintele american Donald Trump şi parlamentarii americani au afirmat că TikTok este un risc pentru securitatea naţională. Trump a avertizat că va interzice aplicaţia de socializare în Statele Unite, de la 15 septembrie, dacă operaţiunile acesteia nu vor fi vândute Microsoft sau altei companii americane.

Irlanda este unul dintre cele mai mari hub-uri de centre de date din Europa şi găzduieşte deja operaţiunile unor companii mari, cum ar fi Amazon, Facebook şi Google, divizie a grupului Alphabet.

Centrul de date al TikTok va crea sute de locuri de muncă, va mări capabilitatea globală a TikTok, semnalând angajamentul pe termen lung al companiei în Irlanda, a declarat directorul pentru securitatea informaţiei la nivel global al companiei, Roland Cloutier, într-o postare pe blog.

Firmele străine asigură în mod direct unul din 10 locuri de muncă din Irlanda, find atrase de nivelul scăzut al impozitelor.

“DeciziaTikTok de a înfiinţa în Irlanda primul său centru de date din Europa este binevenit şi poziţionează Irlanda ca p bază importantă pentru operaţiunile globale ale companiei”, a spus Martin Shanahan, şeful agenţiei de stat pentru inverstiţii străine.