Londra este una din mai multe locaţii pe care TikTok la are în vedere iar până la acest moment nu a fost luată încă o decizie, au adăugat sursele.

Deocamdată nu este clar care sunt celelalte orașe avute în vedere de TikTok. Cu toate acestea, pe parcursul acestui an TikTok a făcut angajări semnificative în California, printre cei recrutaţi fiind şi Kevin Mayer, fost director la Walt Disney Co, care va fi directorul general de la TikTok.

TikTok a intrat însă în vizorul autorităţilor americane pe fondul suspiciunilor că autorităţile de la Beijing ar putea forţa compania controlată de grupul chinez ByteDance să îi predea datele utilizatorilor, scrie Agerpres.

Sursele citate de Reuters susţin că în ultimele săptămâni TikTok s-a concentrat pe soluţionarea relaţiei cu Washingtonul dar nu a exclus Londra ca o posibilă locaţie pentru noul său sediu general. În următoarele săptâmâni, TikTok ar urma să anunţe o majorare semnificativă a personalului său de la Londra şi din alte locaţii din afara Chinei, au precizat sursele.

TikTok, proprietate a grupului chinez ByteDance, populară în rândul celor celor mai tineri utilizatori, avea 800 de milioane de utilizatori în luna ianuarie la nivel mondial (conform DataReportal). Platforma a negat întotdeauna partajarea de date cu autorităţile chineze şi dă asigurări că nu are nicio intenţie de a accepta astfel de cereri.