Inspirata copios din aplicatia Shazam, aceasta va putea fi utilizata la urmatoarea actualizare a aplicatiei Facebook pentru telefoanele inteligente si tabletele Apple sau care opereaza cu Android. 

Optiunea va fi disponibila pe pagina de actualizare a statusului de pe Facebook, a explicat Aryeh Selekman, directorul acestei aplicatii in cadrul retelei.

"Daca alegeti sa activati aceasta functie", a explicat un angajat al companiei americane, "veti avea posibilitatea de a utiliza microfonul telefonului vostru pentru a identifica piesa pe care o ascultati in acel moment sau emisiunea sau filmul pe care le urmariti"

Extrasul muzical sau televizat va fi atunci automat partajat via statusul utilizatorului, fara ca acesta sa aiba nevoie sa scrie titlurile acelor cantece sau programe.  In ceea ce priveste muzica, un extras de 30 de secunde din acel cantec va fi automat partajat.

Pentru filme si seriale TV, in statusul utilizatorului vor aparea numarul sezonului si cel al episodului urmarit, pentru a evita indiscretiile despre scenariul filmului sau serialului.