"Asa cum au procedat si cu precedentul program (Zunzoneo), «Piramideo» incurajeaza crearea unei retele de «prieteni»", scrie ziarul Juventud Rebelde, citand-o pe directoarea serviciilor de telefonie mobila Etecsa Hilda Arias.

Arias a declarat ca o persoana inscrisa in Piramideo poate trimite un singur SMS tuturor membrilor din "piramida" sa (grup de prieteni). 

Programul Zunzuneo, lansat in 2009 de catre Agentia americana pentru Dezvoltare Internationala (USAID), a functionat pana in 2012, devenind un "Twitter cubanez", menit sa transmita mesaje destinate, potrivit autoritatilor, destabilizarii regimului. 

Arias a declarat ca Piramideo vizeaza "sa creeze un fel de canal de comunicare" intre grupari de opozanti si disidenti.  Piramideo, finantat potrivit lui Arias "cu fonduri de provenienta indoielnica", intentioneaza totodata sa "insele" angajatii din sectorul privat si artistii cubanezi, oferindu-le o platforma gratuita sau la un pret inferior platformelor oficiale, pentru promovarea serviciilor si operelor acestora. 

In opinia lui Arias, USAID "a prevazut sa ofere unor companii prestatoare de servicii (suma de) 4,3 milioane de dolari, cu scopul de a incuraja crearea unor retele clandestine". 

"Obiectivul este de a oferi unor pretinsi «antreprenori tehnologici» cubanezi echipamentul necesar in vederea infiintarii propriilor retele si de a-i ralia ulterior la retele externe", cu scopul de a crea "o plasa de utilizatori" pentru "a-i dezinforma cu privire la situatia din tara si a-i indemna la manifestatii", a adaugat ziarul.  Este vorba despre "crearea confuziei, semanarea pesimismului si descurajarii, profitand de pe urma insuficientelor tarii in domeniul comunicatiei", a adaugat ea. 

Havana a cerut vineri ca Statele Unite sa "puna capat activitatilor lor ilegale si secrete impotriva Cubei, care sunt respinse de catre poporul cubanez si opinia publica internationala.