• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa va avea propriul cont pe Twitter

Papa va avea propriul cont pe Twitter

Papa Benedict al XVI-lea va avea, dupa Vatican, propriul sau cont de Twitter (@pontifex), de pe care va expedia primul lui mesaj (tweet) pe aceasta platforma de microblogging pe 12 decembrie, cu ocazia sarbatorii Notre-Dame de Guadalupe, au anuntat, luni, reprezentantii Vaticanului, citati de AFP.

"Primele mesaje vor fi raspunsuri la intrebari puse papei despre credinta, iar publicul va putea sa trimita aceste intrebari incepand de astazi", a declarat Greg Burke, consilier pe probleme de comunicare la Vatican, cu ocazia unei conferinte de presa organizata pentru a prezenta noul cont de Twitter al suveranului pontif.
 
Primul tweet va fi lansat in direct de papa, cu ocazia audientei generale de miercuri, saptamana viitoare, a precizat purtatorul de cuvant al Vaticanului, preotul Federico Lombardi.
 
Tweet-urile sale vor fi redactate in limbile engleza, spaniola, italiana, portugheza, franceza, germana, poloneza si araba.
 
Pe 27 iunie 2011, Papa Benedict al XVI-lea a postat un mesaj pe contul de Twitter al Sfantului Scaun, cu ocazia lansarii site-ului www.news.va, primul portal multimedia al Vaticanului, redactat in mai multe limbi. Insa acel mesaj nu a fost postat de pe contul sau personal.

3 decembrie 2012 16:26
Modifică setările cookies