”În ultimele săptămâni, în care mediul politic s-a schimbat brusc, m-am gândit mult ceea ce cer schimbările structurale ale companiei şi ce înseamnă acest lucru în privinţa rolului pe care l-am acceptat”, anunţă Mayer într-o notă internă obţinută de CNN Business.

”În acest context şi având în vedere că aşteptăm să ajungem la o soluţie foarte în curând, am vrut să vă anunţ cu sufletul greu pe toţi că am hotărât să părăsesc compania”, anunţă el, potrivit News.ro.

TikTok l-a angajat pe Mayer, un fost director executiv la Disney, în urmă cu doar patru luni pentru a conduce aplicaţia, prima a unei companii chineze care se bucură de popularitate în Occident.

Pe lângă funcţia de CEO, Mayer deţinea funcţia de director de operaţuni (COO) la ByteDance, compania-mamă a TikTok.

The Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit la începutul lui iulie că ByteDance intenţionează să mute sediul central al aplicaţiei video în afara Chinei sau să înfiinţeze un nou Consiliu de Administraţie pentru a distanţa aplicaţia de China.

Potrivit decretelor lui Trump, TikTok reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale, pentru că aplicaţia colectează numeroase date de la utilizatori, care ”riscă să permită Partidului Comunist Chinez (PCC, unic) accesul la informaţii personale şi exclusive ale americanilor”.

Atacurile asupra TikTok fac parte dintr-un război tehnologic americano-chinez, care vizează şi alte aplicaţii şi companii în domeniul tehnologiei chineze precum WeChat a Tencent şi Huawei.