Potrivit FT, care citează surse din apropierea acestui dosar, Oracle lucrează cu o serie de investitori americani care au deja participaţii la ByteDance, precum General Atlantic şi Sequoia Capital.

La începutul acestei luni, Reuters a informat că Twitter a contactat ByteDance pentru a-şi exprima interesul în preluarea operaţiunilor din SUA ale reţelei TikTok, în timp ce gigantul Microsoft este în continuare considerat favorit pentru încheierea unui acord, scrie Agerpres.

Financial Times a precizat luni că Microsoft este interesat şi de activităţile TikTok din alte ţări, în special din India şi Europa. Însă ByteDance se opune ideii de a-şi vinde orice active dincolo de cele din SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, susţine Financial Times.

Săptămâna trecută, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, ar trebui vândută înainte de jumătatea lunii septembrie pentru a putea continua să funcţioneze în Statele Unite.

De mai multe luni, Donald Trump acuză platforma TikTok că fură date ale utilizatorii americani în beneficiul regimului de la Beijing, fără a aduce dovezi.