Daca principala sursa de bani a Google o reprezinta serviciile motorului de cautare, Androidul este legatura catre industria de mobile, iar Glass reprezinta inovatia si viitorul, laptopul de 1.400 de dolari ce ruleaza un sistem de operare construit pe platforma unui browser se vrea a fi miscarea prin care Google sa iasa in sfarsit din umbra Apple si Microsoft.   

Desi laptopurile nu au fost punctul central al strategiei Google pana in prezent, update-urile tot mai dese dau de inteles ca gigantul american planuieste investitii majore in acest segment.

Chromebook Pixel promite sa fie mai mult decat un calculator pentru cei cu pretentii minime, dar, asa cum arata cei mai multi consumatori, pretul este deocamdata unul prea piperat ca sa merite investitia. Pentru 1.400 de dolari, oamenii prefera sa se orienteze catre un PC de top sau un Mac.   

Cu toate acestea, investirea in propria divizie de computere este o miscare inteligenta din partea companiei. Toate firmele importante pun la cale tot felul de strategii pentru dezvoltarea propriilor produse, fara a se mai concentra, ca in alti ani, pe un singur gadget reprezentativ pentru brand, iar companiile care mizeaza pe doar unul sau doua produse proprii nu fac decat sa-si intareasca adversarii.  

Google a construit astfel Chromebook Pixel pentru a demonstra ca, daca partea de hardware este una adecvata, un browser web poate fi la fel de util si sa ofere o experienta asemanatoare cu cea a unui laptop care ruleaza cu un sistem de operare traditional. Si avand in vedere ca Android si Chrome s-au unit sub aceeasi umbrela Google, nu ar fi greu de crezut ca in viitor gigantul american va scoate pe piata o tableta dual-mode care, odata conectata la o tastatura si un monitor, sa faca instant trecerea de la Android la Chrome OS. O tehnologie pe care Google pariaza si despre care vom auzi multe in urmatorii doi, trei ani.