Compania va introduce o comanda care va putea fi folosita in cazul email-ului, reteli sociale Google+ si altor conturi de pe Google si care va permite utilizatorilor sa stearga datele lor dupa o anumita perioada de timp sau sa le transfere unor anumite persoane.

Ideea le-a venit celor de la Google dupa ce tot mai multi utilizatori si-au exprimta ingrijorarea legata de ce se intampla cu datele si informatiile lor personale, dupa ce acestia nu mai folosesc internetul, inclusiv dupa moarte.

Speram ca noua comanda va va ajuta sa va protejati datele personale si intimitatea pe internet chiar si dupa ce nu-l mai folositi sau ca va face viata mai usoara celor dragi dupa ce nu veti mai fi”, au scris cei de la Google pe blogul companiei.

Google detine, de asemenea, YouTube, serviciul de fotografii Picasa si platforma Blogger.

Potrivit reprezentantilor companiei, utilizatorii pot opta intre doua variante: fie ca datele lor sa fie sterse dupa 3 pana la 12 luni in care nu au mai fost folosite, fie ca anumite informatii sa fie trimise catre alte persoane.

Decizia celor de la Google a fost luata ca urmare a faptului ca utilizatorii de internet incarca din ce in ce mai mult continut si date personale in spatiul virtual, date care se pierd in cazul in care conturile nu mai sunt accesate.

Si alte companii au incercat sa rezolve problema datelor personale postate pe internet dupa moartea unei persoane. Facebook, de exemplu, le permite utilizatorilor sa-si „comemoreze” contul.