La Bursa de la Tokyo, actiunile Nintendo au scazut cu 17,71%, la 23.405 yeni, nivelul maxim permis pentru o zi.

Compania nipona a anuntat ca nu va revizui estimarile privind castigurile pentru anul financiar ce se incheie la 31 martie 2017, deoarece impactul financiar al jocului Pokemon Go, lansat la inceputul acestei luni, va fi limitat, relateaza Agerpres.

Vineri, titlurile Nintendo au stabilit un nou record, fiind tranzactionate actiuni in valoare de 476 miliarde de yeni (4.49 miliarde de dolari), cel mai mare volum zilnic de tranzactionare inregistrat de actiunile unei singure companii la Tokyo Stock Exchange.

In perioada 7 - 19 iulie, actiunile Nintendo au inregistrat un avans de 114,04%, iar capitalizarea bursiera a companiei a urcat pana la 4.360 miliarde yeni, devansand-o cu 300 miliarde de yeni pe cea a Sony, una dintre cele mai renumite companii japoneze.

Directorul companiei care a dezvoltat Pokemon Go a declarat vineri ca vrea sa lanseze jocul in aproximativ 200 de tari si regiuni "relativ curand", adaugand ca in prezent lucreaza la cresterea capacitatii serverelor pentru a putea face fata unui numar mare de jucatori.

Firma Niantic a dezvoltat celebrul joc alaturi de Pokemon Company, o subsidiara a grupului Nintendo. Ambele companii, Nintendo si Pokemon Company, au investit in Niantic, detinuta de investitori privati.

Nintendo detine 32% din Pokemon Company, care controleaza comercializarea si licentierea francizei Pokemon.

Pokemon Go este un joc gratuit, care implica gasirea si capturarea de personaje virtuale Pokemon in diferite locuri din viata reala. Practic, utilizatorii se muta din jocul digital in lumea fizica, prin intermediul camerei smartphone-urilor lor, facandu-i sa descopere locuri in viata reala unde pot gasi, face schimb si lupta cu pokemoni. Jocul in sine este gratuit, insa utilizatorul este stimulat sa bage mana in buzunar daca vrea sa adauge anumite functii suplimentare.

Numele Pokemon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, care in traducere inseamna ''monstri de buzunar''.